Over ons

Ons verhaal

Het ontstaan van Atelier Anders van Smaak

2013 Logeerhuis Rensis

Chaya, initiatiefneemster Rensiszorg: ‘Als moeder van Rens, een kind met een verstandelijke beperking, ging ik op zoek naar een goede en warme plek voor zijn dagbesteding. ‘Deze zoektocht leidde tot de start van Rensiszorg vanuit mijn woonhuis. Daar kon ik hulp, zorg en opvang bieden voor twee kinderen.’

De kiem was gelegd. Al snel groeide Rensiszorg uit tot een fijne plek om te spelen en te slapen met ruimte voor 40 kinderen. Ondertussen veranderde de behoefte naar wonen in combinatie met werken.

2019 Woonhuis Rensis

Er wordt in dit jaar nog een woonhuis gerealiseerd voor zes jongeren. Onze zoektocht naar zinvol werk voor deze groep gaat van start. Caroline komt bij het team, zij neemt veel ervaring mee uit zowel de zorg als de horeca. Anders van Smaak komt tot leven en we starten met het creëren van een fijne werkplek.

2019 Atelier Anders van Smaak

De werkplek, ons Atelier is klaar voor gebruik. De deelnemers kunnen hier samen met onze begeleiders genieten van de gemoedelijke sfeer, dicht bij huis. De dagbesteding (het maken van koffie en thee) is leuk, leerzaam en geeft voldoening. Onze Smaakmakers zijn geboren! Vanuit het Atelier leveren we al snel overal in het land koffie en thee. Door deze verkoop kunnen we onze Smaakmakers een fijne werkplek blijven bieden.

2020 Baklokaal Anders van Smaak

Anders van Smaak breidt zich uit met een speciaal ingericht en aangepast Baklokaal in Valkenswaard. Onze deelnemers gaan daar bakken en proeven. Het resultaat is een kaart vol zoete & hartige lekkernijen met een twist! Het Anders van Smaak Baklokaal in Valkenswaard start op 2 juni 2020 met bakken. Op het terras aan de Pastoor Heerkensdreef 6 kun je vanaf nu lekker genieten van heerlijke Anders van Smaak lekkernijen!

Coming soon: 2021 Lunchroom & Shop

Anders van Smaak Anders van Smaak komt dichterbij. De grote vraag naar onze producten geeft ons de kans een nieuw project te starten: Lunchroom & Shop Anders van Smaak. In Bergeijk opent in de lente van 2021 de eerste lunchroom die wordt gerund door deelnemers met een arbeidsbeperking. Een leerzame en warme plek die onze smaken en onze Smaakmakers onder de mensen brengt.